8.ožujak 2004.
MIKROFON U LONCU - Jučerašnja emisija »Mikrofon u loncu» Radija Kaj realizirana je iz Hotela Tomislavov dom na Sljemenu, koji se nalazi u sklopu poduzeća Sljeme-Medvednica o kojem smo razgovarali s direktorom Dragutinom Žiljakom. Naravno, da su okosnica razgovora bile aktualnosti oko priprema infrastrukture na Sljemenu za održavanje noćnog slaloma za žene 2005. u sklopu Svjetskog kupa, u čemu značajnu podršku daje Grad Zagreb, a napose gost emisije Milan Bandić, zamjenik gradonačelnice Zagreba. Ponudu hotela u emisiji je predstavio voditelj prodaje Miodrag Mlačić, koji je naglasio da ovaj hotel raspolaže s 40 odlično opremljenih soba, s dvije dvorane namjenjene seminarima i kongresima, te odličnom popratnom ponudom kao što su bazen, fitness centar, saune, solariji i masaža. Okosnica Tomislavovog doma je i odlična gastronomska ponuda, pa smo, za primjer, u emisiji pripremali menu «Sljemenska žičara», koji se sastoji od kuhane šunke sa svježim kravljim sirom, goveđe bistre juhe, zapečenih zagorskih štrukli, jelenjeg filea u umaku od borovnica s kroketima, te poslastice rolade od kestena. Za pripremu ovih specijaliteta bio je zadužen šef kuhinje Božidar Kancir, kojem je svesrdno, kao vrsni kuhar, pomagao naš gost emisije Milan Bandić. I u ovoj emisiji nedjelji ručak je zablistao zahvaljujući proizvodima sponzora emisije tvrtke Zvijezda.


ŠAFRAM d.o.o.
10090 Zagreb, Oranice 118
tel./fax. 385 –1 / 388 42 75


JELENJI FILE U UMAKU OD BOROVNICA
( a 4 osobe)

800 g jelenjeg filea
1,5 dcl soka od borovnice
5 g suhih borovnica
2 g šećera
sol, papar
peršin list, svježa crvena paprika  za dekoraciju

PRIPREMA: Meso od jelenjeg buta narezati na tanke odreske, posoliti, popapriti i popeći u tavici na Zvijezda biljnom ulju. Kad su odresci pečeni s obje strane, izvadite ih i tavice i stavite na toplo, a u umak od pečenja dodajte sok i suhe borovnice. Neka sve lagano prokrčka, začinite prema ukusu, te servirajte odreske prelivene umakom i dekorirane svježom crvenom paprikom i listom peršina. Poslužite s kroketima i sezonskom salatom.


PEKOM d.o.o.
Ivana Rendića 13.
HR 49000 KRAPINA
telefon : 00 385 (0)49 372 174


ROLADA OD KESTENA

biskvit od 5 jaja

KREMA: 600 g kesten pirea
100 g šećera u prahu
200 g Zvijezda margarina kreme
0,5 dcl ruma
tučeno slatko vrhnje za dekoraciju

PRIPREMA: Ispecite biskvit od 5 jaja, zarolajte u vlažnu krpu i ohladite. Mikserom razradite kesten pire, sa šećerom u prahu, margarinom i rumom i premažite roladu. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.


ZVIJEZDA
10001 Zagreb, M. Čavića 1 p.p. 967
tel. 385 (0)1 2382 666

www.radio-kaj.hr